Кръстоцветните зеленчуци – изключително полезни за нашия организъм

Спанак, карфиол, броколи са само част от изключително полезните кръстоцветни зеленчуци. Те са най-богатите на аскорбинова киселина (Витамин С)  – особено важна за жените на възраст, когато трябва да се следи плътността на костите.
Освен това осигуряват голяма подкрепа на черния дроб за детоксикация.
Други ползи от консумацията им са:
Облекчаване на депресия
Защита на сърдечно-съдовата система
Подкрепа при инфекция с хеликобактер пилори
Облекчаване на болка
Подкрепа при инсулинова резистентност
Противовъзпалителни и антиоксидантни ползи
Подкрепа при Алцхаймер
А ето как може да включите кръстоцветни зеленчуци в диетата си:
Броколи –  стават много вкусни, когато са задушени с масло и подправки. Други начини: крем супа, печени с други зеленчуци или месо
Рукола – може да използвате в салата и в смути
Брюкселско зеле – сотирано с чесън, добавено към зеленчукова крем супа
Спанак – те са чудесна добавка към салата, смути, супа и ястия
Аспержи – те са изключително полезни и вкусни, когато са приготвени на пара, печени с масло
Карфиол – пригответе си го на пара, печен или като крем супа.
 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg