Кръстиха стотици деца в Перу с името на Пеле през 2022 г.

Над 700 деца в Перу, които са родени през 2022-ра година, носят името на Краля на футбола Пеле. Считаният за най-велик футболист на всички времена почина на 82-годишна възраст на 29-ти декември. Той продължава да е жив чрез своето име, което е много популярно в Перу, съобщава местната служба за идентификация и граждански статус.
В латиноамериканската държава има 738 деца, родени през миналата година, които се казват Пеле, Крал Пеле, Едсон Арантес или Едсон Арантес до Насименто, както е цялото има на трикратния световен шампион.
Това обаче не е най-популярното футболно име в Перу. Над 31 000 деца са кръстени Роналдо или Кристиано Роналдо в рамките на последните 12 месеца. 371 бебета са кръстени Меси или Лео Меси, докато 229 носят името Мбапе или Килиан Мбапе.
При момичетата сред популярните имена през миналата година са били Кралица Елизабет, Елизабет Втора и Елизабет II, като тези имена са дадени на 551 бебета. Дори повече са момичетата, кръстени на колумбийската певица Шакира – 1787.
Сред най-необичайните имена през 2022 са Илон Мъск и Катар – по едно бебе е кръстено на американския милиардер и домакина на Мондиал 2022.
ВИЖТЕ ОЩЕ: СНИМКИ: Сънародник от Нюкасъл направи най-специалното отдаване на почит към Пеле в Англия

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg