"Кръв във Виена" по Epic Drama – младо кино, китайски антики и още нещо

„Кръв във Виена“ се завръща по Epic Drama с третия си сезон от 9 януари – всеки понеделник в 22:00 часа (всяка събота в 22:45 часа). Новите три филма на криминалната драма „в епоха“ се случват в 1908 г. Брилянтният млад лекар Макс Либерман и издръжливият детектив инспектор Оскар Райнхарт вече са утвърден екип за разрешаване на престъпления.
Героите ще се занимаят със случаи в модния квартал, търговията с китайски антики и очарователния нов свят на киното. Изненадващо, обаче, новият сезон, заснет в Будапеща, е доминиран от… любовта! 

„Има любовни триъгълници навсякъде“, казва относно сезон трети Матю Биърд в ролята на Макс Либерман. Младият актьор е известен най-вече с ролите си в номинирания за „Оскар“ „The Imitation Game“ и популярния сериал „Avenue 5“.
„Всъщност най-здравата връзка се оказва нашата. Наистина сме солидна двойка“, добавя с усмивка Юрген Мауер, който играе партньора на Макс, детектив Оскар Райнхарт. Австрийският актьор има обширен опит с криминалните драми предвид титулярната си роля в един от най-известните европейски криминални сериали – Tatort.
Тази „стара двойка“ преживя доста в предишните сезони. „В началото Макс и Оскар бяха в конфликт“, пояснява Матю Биърд.

„Макс вярва страстно в новата наука психоанализа, а Оскар никак не се вълнува от света на умозрителното. С течение на времето, обаче, развиват взаимно уважение. А и приятелство. В трети сезон, обаче, избуява нов конфликт: Макс е написал книга за психопатията на криминалния ум, а Оскар започва да се чуди дали Макс не се вълнува от тези убийства само от его и суета. Така че те трябва да се изяснят по този въпрос.“
За щастие на помощ им идват жените: една от тях е годеницата на Макс – Клара (Луизе фон Финк), която е станала моден журналист, а другата е сестрата на Макс – Леа, която се занимава със семейния бизнес, а сега вече има и любовно увлечение. „Тъкмо това исках“, възкликва Шарлийн Макена (може да сте я забелязали в „Peaky Blinders“ и „Bloodlands“), която е в ролята на Леа.

В трети сезон се променят не само героите, но и снимачната площадка: сниман е в Будапеща, а не във Виена. Според актрисата Шарлийн Макена, това, че е заснет на терен, а не в студио, добавя към особения характер на сериала.
„Когато се върнеш на снимачната площадка, сложиш си костюма, видиш този фантастичен декор, имаш чувството, че година и половина от предходния сезон не се е случила“, казва актьорът Юрген Мауер.
Подобно на него, Шарлийн Макена е очарована: „Когато дойдеш на работа, се приземяваш. Казваш си: „Погледни прекрасния свят, в който имам късмета да играя!“. Всичко е толкова прецизно и уникално, че е фантастично.“
Все пак тя не би искала да живее в 1908 г. по една причина – корсетите. „Бих отишла там за ден или може би уикенд, но да остана – не, благодаря!“
„Кръв във Виена“ е много повече от особен криминален сериал „в епоха“. Когато на номинирания за „Еми“ режисьор Робърт Дорнхелм („Anne Frank: The Whole Story“, 2001) му предлагат работата, той е изненадан:
„Приех, защото това е много повече от кримка“, казва режисьорът, който подобно на Макс Либерман, е увлечен от психологията на героите и съпътстващата история.
„Кръв във Виена“ сезон трети дава повече от разрешаване на криминални случаи от преди 110 години! Сложни характери и чувства, фантастични локации и детайли, романс и още нещо – всеки понеделник от 22:00 часа по Epic Drama. Повторение – събота в 22:45 часа.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg