Крият смъртта на Пеле от 100-годишната му майка

Майката на Пеле не знае, че футболната легенда е починал, разкри сестра му. Мария Лучия до Нашименто се грижи за тяхната майка Селесте, която току-що е навършила 100 години и чийто дом се казва, че е по маршрута, който организаторите на погребението са планирали, преди футболната звезда да бъде положена на най-високото гробище в света.
През нощта стана ясно, че единственият оцелял брат на Пеле все още не е казал на майка си, че нейният известен син е загубил битката си с рака на дебелото черво. Тя каза в интервю в родината си: “ Ние говорим, но тя не знае ситуацията. Тя е в свой собствен свят.“ Позовавайки се на трикратния шампион от Световната купа с семейния му детски прякор Дико, тя добави: “ Тя отваря очи, когато спомена името му и казвам “ Ще се молим за него“, но тя всъщност не осъзнава какво говорим.“

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Pelé (@pele)

Пеле трябва да бъде погребан в 14-етажно гробище в центъра на Сантос, където той изигра по-голямата част от клубния си футбол във вторник след три дни официален траур. Тялото му ще бъде откарано от болницата, където е починал, до стадион „Вила Белмиро“ в Сантос, където членовете на обществеността ще могат да отдадат последната си почит.
Той ще остане в централния кръг в продължение на 24 часа, преди той да бъде преведен по улиците на родния си град, за да спре за кратко пред дома на майка си, привързана към леглото, според местните медии. След това той ще бъде отведен до последното си място за почивка в Мемориалния некропол Екуменика, който получи титлата за Световните рекорди на Гинес за най-високото гробище в света.
А ето какъв е бил един от заветите на Пеле пред отбора на Сантош след като си отиде от този свят. 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg