Колко пари ще грабне победителят и колко взимат останалите на Световното първенство?

Навлизайки в заключителния етап от Световното първенство в Катар, то може да бъде оценено като едно истински интригуващо, интересно и емоционално такова.
Освен с тези му качества обаче, мнозина ще помнят Мондиала в Близкия Изток като много скандален и такъв, в който са замесени наистина големи суми пари. Изумителните над 220 милиарда евро са били инвестирани в организацията на турнира, но това не е всичко. Наградите за участниците също са много изкушителни.
Общият награден фонд на Мондиала в Катар е 440 милиона долара. От него най-удовлетворени ще бъдат победителят и сребърният медалист, които ще си разделят 72 милиона (42 за първия и 30 за втория). За сравнение, на предходното Световно първите 2 тима разделиха 66 млн долара.
Оттам нататък сумите са приблизително същите като на Мондиала в Русия, което е изненадващо предвид факта, че бюджетът на този в Катар е 15 пъти по-голям.
Бронзовият медалист ще прибере 27 млн. долара, а останалият на четвърта позиция 25 млн. Четвъртфиналистите ще трябва да се задоволят със „скромните“ 17 млн. долара, осминафиналистите с 13 млн., а за всеки отбор в групите остават по 9 милиона долара.
Мнозина биха осъдили раздаването на подобни колосални суми, но съществува и добрият пример. Френската суперзвезда Килиан Мбапе дарява своите възнаграждения от Световното първенство на благотворителна инициатива, целяща да подпомага спортната дейност за деца в неравностойно положение в страната му.
Ето тук можете да научите нашите ТОП 10 факти за Световното първенство в Катар

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg