Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Кой празнува имен ден днес, 25 май 2023 година?

На този ден Православната църква почита Възнесение Господне – Спасовден. Празникът се отбелязва от църквата още от IV-V век и принадлежи към подвижните църковни празници – 40 дни след Великден. С възнесението Си Иисус завършил делото на спасението. 40 дни след Великото си възкресение Господ Иисус се явявал многократно на учениците Си. Разяснявал им царството Божие, отварял ума им, за да разберат Светото писание. Потвърждавал обещанието Си за идването на Утешителя Дух Свети – третото Лице на единия Бог.

Всички ученици се убедили, че Той е възкръснал наистина. А на 40-ия ден от възкресението Си Спасителят възвел Своите ученици на Елионската планина, където им дал последното Си наставление и благословение. И като ги благославял, Господ отстъпил от тях, и започнал да се възнася на небето. Той се отдалечавал от тях, докато един светъл облак Го закрил от очите им.
Учениците се поклонили и се върнали в Иерусалим с голяма радост.
На 25 май имен ден празнуват всички, които носят името Спас, Спасена, Спасимир, Спасимира, Спасияна, Спаска, и производните на тези имена.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Кой празнува имен ден днес, 21 май 2023 година?
Кой празнува имен ден днес, 12 май 2023 година?
Кой празнува имен ден днес, 6 май 2023 година?
Кой празнува имен ден днес, 5 май 2023 година?
Кой празнува имен ден днес, 2 май 2023 година?

Кой празнува имен ден днес, 1 май 2023 година?
Кой празнува имен ден днес, 23 април 2023 година?

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg