Кой празнува имен ден днес, 17 декември 2022 година

Св. прор. Даниил и св. 3 отроци Анания, Азария и Мисаил
Даниил – четвъртият от „големите“ пророци (Исаия, Иеремия, Иезекиил, Даниил); произхождал от царски род и още като юноша бил отведен във Вавилон заедно с другите пленени юдеи. Надарен с прекрасни душевни и телесни качества, той изучил халдейския език и мъдрост.
Когато Йерусалим бил превзет от вавилонците, цар Навуходоносор избрал измежду пленените юдеи най-красивите и най-умните, за да му служат. Това били Даниил, Ананий, Азарий и Мисаил. Младежите продължавали да съблюдават Мойсеевия закон и Бог ги дарил с мъдрост и успехи в науките. Така спечелили уважението и доверието на царя. Даниил получил началството над вавилонските мъдреци, а другарите му – високи държавни длъжности.

Даниил изтълкувал на Навуходоносор неговите забележителни сънища; неведнъж се удостоил от Бога с видения, в които му били открити най-важни и забележителни свещени събития. При възкачването на Дария на престола той бил назначен за един от тримата управители на империята и по чудесен начин бил спасен от лъвовете, в чиято яма бил хвърлен за своята привързаност към вярата на отците (Дан. 6:10-24). Историята на неговия живот и на делата му е описана от самия него в свещената книга с неговото име.
На 17 декември имен ден празнуват всички, които носят името Анани, Данаил, Данаила, Даниел, Даниела, Дани, Данко
ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 
Кой празнува имен ден днес, 15 декември 2022 година?
Кой празнува имен ден днес, 14 декември 2022 година?
Кой празнува имен ден днес, 13 декември 2022 година
Кой празнува имен ден днес, 12 декември 2022 година
Кой празнува имен ден днес, 9 декември 2022 година
Кой празнува имен ден днес, 6 декември 2022 година
Кой празнува имен ден днес, 5 декември 2022 година
Кой празнува имен ден днес, 4 декември 2022 година

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg