Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Кой празнува имен ден днес, 15 декември 2022 година?

Православната църква почита днес св. свщмчк Елевтерий, който произхождал от знатно римско семейство. Той получил християнско възпитание. Когато бил на 20 години, св. Елевтерий бил провъзгласен за епископ. Светият отец допринесъл за укрепването на Христовата вяра с мъдрите си проповеди и всеотдайна служба на Бога и паството си.
Това не се харесало на император Ариан, който бил заклет езичник. Той изправил епископа на съд в Рим и го подложил на нечовешки изтезания и накрая заповядал да го обезглавят.

Свети Марин живеел при царуването на Карин (римски император от 282 до 283 г.) и заради благородния си произход, въпреки младата възраст имал званието синклитик, или сенатор. Като християнин бил хванат и принуждаван да принесе жертва на идолите. Но светият не изпълнил заповедта. Затова го провесили и го рязали с мечове, а после го хвърлили върху огън. След това го сложили на нагорещена решетка и го хвърлили в кипящ котел, но по Божията благодат той останал невредим. Тогава пуснали срещу него диви лъвове и мечки, но зверовете не го докоснали. Озлоблението на езичниците против изповедника на Христовата вяра растяло и те решили насила да го заведат в идолското капище и да го накарат да принесе жертва. А той казал:
– Искам да принеса жертва на боговете.
Царят и приближените му много се зарадвали. Свети Марин влязъл заедно с тях в капището, обърнал се с молитва към Господ Иисус Христос и идолите паднали и се разбили. Поразен от неочаквания обрат, царят заповядал веднага да отсекат главата на мъченика. Така светецът предал духа си на Господа, а мощите му били благочестиво погребани от богобоязнени християни.
На 15 декември имен ден празнуват всички, които носят името Свобода, Елевтер, Елевтерия и Марин.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 
Кой празнува имен ден днес, 14 декември 2022 година?
Кой празнува имен ден днес, 13 декември 2022 година
Кой празнува имен ден днес, 12 декември 2022 година
Кой празнува имен ден днес, 9 декември 2022 година
Кой празнува имен ден днес, 6 декември 2022 година
Кой празнува имен ден днес, 5 декември 2022 година
Кой празнува имен ден днес, 4 декември 2022 година

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg