Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Кои са хората, които не трябва да ядат супа?

Супата, която отдавна е известна като здравословно и леко ястие, може да бъде недотам препоръчителна при някои определени заболявания.
Мазните месни супи, като тези от мазна риба, карантии и домашни птици, имат високо съдържание на холестерол. Поради това, при атеросклероза и нарушения на сърдечно-съдовата система, трябва да избягваме такива супи и да ги премахнем от нашето меню.
Подобни супи са вредни и за хората със заболявания на черния дроб и панкреас.
Супите с гъби и боб, както и месните бульони, не се препоръчват за хора с подагра. Тези видове супи съдържат пурини – вещества, които могат да ускорят развитието на подагрозни процеси.
Оризовите супи са противопоказани при хора с диабет.
Супата от киселец се смята за нежелана, тъй като при термична обработка оксаловата киселина става неорганична и образува съединение с калций, което намалява хранителната й стойност. Оксаловата киселина може да се натрупва в организма и да образува кристали, които се отлагат в бъбреците и пикочния мехур, предизвиквайки образуването на камъни.
Всякакви супи са полезни само за хора със силен стомах и ниска киселинност. При наличието на пептична язва, язва на дванадесетопръстника или проблеми със стомаха, свързани с повишена киселинност, супите могат да предизвикат негативни последици.
Колкото и да обичате супа, хубаво е да имате предвид тези неща, преди да консумирате.
Материалът Кои са хората, които не трябва да ядат супа? е публикуван за пръв път на Fermerite.com.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: fermerite.com