Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Кои са най-рисковите продукти в България, ако съдим по подадените сигнали?

Електронни цигари и течности-пълнители за тях – България е подала най-много сигнали за нередности в Европейската система за известяване за рискови продукти, която действа чрез портала Safety Gate, за такива продукти, пише в. “Сега”. Подобно на нас е положението и в Ирландия. Safety Gate обаче е само за продукти, които не са хранителни стоки.
Обикновено проблемите са свързани с недостатъчна информация – липсват указания за употреба, не се посочват рисковете, не е ясно каква доза никотин поглъща пушачът и т.н. Някои от електронните цигари за еднократна употреба са с резервоари, по-големи от стандартния капацитет. А част от течностите за зареждане на е-устройствата са с неприемлив химически състав. Повечето изделия за пушачи са с произход Китай.
ОЩЕ по темата: Каква течност за електронни цигари да избера?
Само че в Safety Gate не електронните цигари са големият проблем в Европа. Детски играчки, коли и мотори са на челните места по сигнали. Най-често докладваният риск е за вредни химикали в изделията – най-вече в парфюми и кремове, но също и в метални накити и дори в играчките – някои съдържат отровните фталати.  
Детските стоки крият и опасности от нараняване или задавяне – например шнурове на детски суичъри, блузи и рокли, които могат да се усучат около врата, или пък декоративни камъчета, които лесно падат и детето може да ги лапне. Доста от сигналите от България са за бебешки стоки – биберони, шишета за мляко, колички, столчета и др.
Брюксел прикани платформите за електронна търговия доброволно да свалят оферти за стоки, идентифицирани като рискови на Safety Gate. Вече има 11 онлайн платформи, подписали споразумение за сътрудничество със сейфти гейт – сред тях са eMAG, Wish.com, AliExpress, Amazon, eBay и др.
ОЩЕ по темата: Дървени играчки – безопасни ли са за децата

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg