Класическа рецепта за ароматни коледни курабийки

Няма по-добър начин да отпразнувате празничния сезон от това да направите нещо вкусно, домашно и сладко, разбира се. Ако не ви се експериментира с джинджифилови, канелени и медени курабийки и търсите онази класическа рецепта от едно време, попаднали сте на правилното място! 
Необходими продукти:
250 г масло
1 ч.ч. захар
1 яйце
1 ванилия
3 ч.ч. бяло брашно
щипка сол
Начин на приготвяне:
Маслото (омекнало на стайна температура) се разбива с миксер заедно със захарта. Добавя се яйцето и ванилията и се бие още малко. Брашното се смесва със солта и се прибавя към маслената смес. Разбива се на бавни обороти с миксера до поемането на брашното и получаването на ронливо тесто.
Идва ред на втори етап от рецептата. Тестото се изсипва върху лист хартия за печене и се покрива с още един лист отгоре. Притиска се хубаво, докато се слепи (може да използвате точилка или да притискате с ръце) с дебелина около половин сантиметър. Оставя се в хладилника за минимум 1 час да стегне.
След това идва и забавната част – изрязват се формички и се подреждат в тава за печене върху лист хартия. Тавата отново се слага в хладилника за 30 минути.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg