Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Кантарджиев: Културният човек си носи маската в задния джоб

Болниците са пълни. В момента заболеваемостта се дължи на вирусни инфекции, нормални за сезона. Това коментира пред Нова телевизия епидемиологът и съветник по здравните въпроси в Столичната община проф. Тодор Кантарджиев.
„Много са случаите и много по-тежко и продължително е самото заболяване“, добави той.
По думите му, предишните респираторни вируси са отшумявали след седмица, а върлуващите в момента причиняват симптоми в продължение на 2, а при по-възрастните хора и до 3 седмици.
„Вече си имаме сезонен грип, той даде, H3, е, вчера доказа и H1. И двата са грип „А“. И за двата грипа има 3 лекарствени средства, на които са податливи. Личният лекар ги изписва за грип и те трябва да са при теб.
Болният взима, за да се лекува, а останалите членове на семейството могат да ги взимат профилактично, в по-малка доза, за да не се заразят Това може да се направи срещу грипа. Най-хубавото беше да се бяхте ваксинирали”, каза още специалистът.
По думите му, мерките срещу респираторния синцитиален вирус са миене на ръце и проветряване. „Хора, ако не е много студено, проветрявайте. В градския транспорт, ако не е много студено, винаги отваряйте по един прозорец”, призова той.
На въпрос трябва ли да се върнат маските заради ръста на заболелите в момента, проф. Кантарджиев заяви, че културният човек си носи маската в задния джоб, дамите – в чантата, и където има много хора, не е срамно да сложиш маска.
The post Кантарджиев: Културният човек си носи маската в задния джоб appeared first on ploshtada.com.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: ploshtada.com