Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Камен Донев вече няма да играе в Народния театър

“Искам да ви информирам, че от днес напускам представлението “Живота е прекрасен” поради крайна нетърпимост към ситуацията в Народния театър и безобразното, арогантно поведение на директора на театъра”, заяви във Facebook Камен Донев.
“След скандалите и събитията произтекли впоследствие, аз излизах на сцената от любов към спектакъла и от уважение към вас, зрителите. Но чашата преля… Аз имам достойнство и няма да позволя то да бъде погазвано! Благодаря ви за аплодисментите.
Надявам се и вярвам, че ще се видим в Народен театър “Иван Вазов” при други обстоятелства и друго ръководство”, написа още актьорът.
Снощи “Животът е прекрасен” се игра за 168-и път. Спектакълът остана в афиша на театъра, въпреки че директорът Васил Василев уволни режисьора Александър Морфов през февруари.
Донев бе сред активистите, които се обявиха в подкрепа на режисьора и поискаха оставката на директора. През април Васил Василев заведе в Софийския районен съд дело за обида срещу актьора. Поводът беше телевизионно интервю, в което той го нарече “мижитурка” и “човечец”. Камен дори го предизвика на боксов мач.
От Народен театър “Иван Вазов” изпратиха официално изявление по темата. Публикуваме я без редакция:
Намираме за манипулативно и непрофесионално поведението на актьора Камен Донев, който за пореден път използва сцената на театъра, за да насажда напрежение, което дестабилизира работата на институцията и уронва престижа на Първата сцена на България като създава “новини”, захранващи скандал, целящ да анулира смисъла и качеството на художествените процеси
За участие в спектаклите от репертоара на НТ “Иван Вазов” с актьорите, които не са на трудов договор с театъра, се сключват договори, с които се уреждат взаимоотношенията на страните, включително и възнаграждението на актьорите.
При възстановяването на спектакъла “Животът е прекрасен” такъв договор е сключен и с Камен Донев, който не е щатен актьор на театъра, като във връзка с поставени от негова страна условия, възнаграждението му за изпълнението на ролята на Семьон Подсекалников е увеличено трикратно спрямо предходния договор на актьора с театъра за същата роля.
Договорът е сключен на 20.12.2022 г. и е в сила до изиграването на десет представления. До момента в изпълнение на този договор са реализирани девет постановки с негово участие, а последният му ангажимент е програмиран за 28 септември.
В тази връзка екипът на Народния театър намира за спекулативни изказванията, направени от актьора за напускане на спектакъла, междувременно изразявайки желание за поредно предоговаряне на финансовите условия на изтичащия вече договор.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg