Как Тодор Живков уреди с апартамент Стефан Данаилов

Любопитна история разказа приживе големият ни артист Стефан Данаилов. Самият Първи го уредил с апартамент в София, докато Ламбо е на върха на славата заради ролята си на Майор Деянов в „На всеки километър“. Разбира се, говорим за Тодор Живков.
Срещата им обаче протича неловко, тъй като Стефан се чувства притеснен от това да се изправи очи в очи с Живков – най-голямата фигура в държавата по това време. Но как започва всичко?
Режисьорът на сериала Въло Радев разбрал, че Стефан Данаилов си търси нов дом. Той се познава със секретарката на Живков, която е голяма фенка на Ламбо. Секретарката съдейства и урежда лична среща на актьора със самия Тодор Живков.
„Площада“ съветва: Влез в eMAG.bg и разгледай най-актуалните оферти.
Самият Стефан прекарва коледните и новогодишни празници извън София, като двамата се прибират на 2 януари. Тогава телефонът звъни – търсят го от кабинета на Първия.
„Ошашавих се, защото ме търсеха от кабинета на Живков. На другия ден тръгнах натам – бях се изтупал, направих си бял прическа“, разказва Данаилов.
От притеснение, актьорът дори бърка входа от който трябва да влезе за срещата. Тръгнал да влиза в сградата на ЦК откъм БНБ. В крайна сметка, успял да намери пътя и стигнал до кабинета на Живков. Влязъл и го видял да стои зад голямо бюро.
Тогава Стефан си спомня, че изпитвал много голям стрес. От паника, вместо да каже „Честита Нова година, другарю Живков“, взел че изцепил: „Честита Нова година, другарю Тодоре“.
Приживе Тодор Живков винаги гледа да помага на артистите
Настъпило неловко мълчание, но Живков бързо се засмял и стопил ледовете. Поканил събеседника си да седне.
Тогава пък актьорът забелязал, че отново от стрес, бил си закопчал накриво копчетата на сакото. Тато го попитал какво иска, а Данаилов признал, че си търси нов апартамент. Тогава Живков натиснал копче и повикал един от съветниците си Тинко Воденичаров. Казал му: „Я гледай, Майор Деянов е тука. Дай да намерим едно жилище за него и семейството му“.
Стефан Данаилов продължава: „Пихме заедно кафе и си тръгнах. Не помня колко време съм прекарал в кабинета на Първия, но за мен тази среща беше като един миг. Никога обаче не се бях притеснявал толкова много.“
Тодор Живков обаче се държи съвсем добронамерено с големия артист, като му помага да си реши проблема. Благодарение на него, Стефан Данаилов и жена му Мери стават съседи на значими личности като Въло Радев, Стефан Цанев и Доротея Тончева.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Последвайте ни в Telegram ТУК
The post Как Тодор Живков уреди с апартамент Стефан Данаилов appeared first on ploshtada.com.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: ploshtada.com