Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Какви храни да предложите на бебето

Само няколко месеца след като се появи на бял свят, Вашето малко съкровище ще има нужда от храна, различна от млякото. Как и кога да започнете захранването, най-добре ще Ви обясни Вашият педиатър. Някои родители предпочитат сами да приготвят храната на детето си, други разчитат на готови храни. Факт е обаче, че не всичко, което трябва да предложите на бебето, може да се приготви у дома. Ето какво можете да намерите в търговската мрежа, за да създадете пълноценно меню за детето си.
Адаптирано мляко
Ако по една или друга причина не можете да кърмите бебето, ще се наложи в първите му месеци да го храните изцяло с адаптирано мляко. Ще забележите, че на пазара се предлагат не само различни марки, но и различни видове млека от един и същи производител. Причината е, че те може да съдържат различни добавки, за да бъдат подходящи за бебета с колики, с алергии или с други проблеми. Освен това следете възрастовата група, за която е подходящо млякото, и винаги го приготвяйте според указанията на производителя.
Бебешки пюрета
Обикновено пюретата са втората крачка в захранването на бебето. Тя започва от прости и лесни за храносмилане зеленчуци – картоф, морков, тиквички. Първоначално предлагайте гладки пюрета от един зеленчук, а по-нататък може да избирате и комбинации от различни продукти. С времето може да преминете към плодови пюрета, а най-накрая да предложите и пюрета със съдържание на месо или риба. Колкото по-голямо става детето, толкова по-едри частици може да има в пюретата, за да го провокирате да се подготви за твърди храни.
Готовите бебешки пюрета са лесен и удобен начин да предложите на детето подходяща и качествена храна, когато сте навън, на почивка или по ред причини нямате възможност да приготвите сами храна в момента. Освен това те са перфектно балансирани и предлагат винаги един и същи вкус, което е добра идея за злояди бебета. Но когато ги купувате, проверявайте за каква възраст са предназначени.

Бебешки каши
Бебешките каши също са прекрасен вариант за захранване на детето и обикновено се предлагат успоредно с пюретата. Тези бебешки храни съдържат зърнени продукти, като ориз, овес, пшеница, които са задължителни за пълноценното хранене на детето. Често в тях се съдържат и плодове. Освен че са вкусни, те са и полезни за храносмилането на детето, като в същото време му осигуряват нужните въглехидрати, за да расте. Обикновено родителите купуват готови бебешки каши, които са добре балансирани и изключително лесни за приготвяне – трябва просто да се разтворят във вода или адаптирано мляко според указанията на производителя. Специалистите препоръчват първите каши за бебето да са безмлечни, за да можете да ги смесите с млякото, на което детето вече е свикнало.
Бебешки закуски
Когато детето свикне с кашите и пюретата, започне да проявява интерес към твърдата храна, а зъбките му започнат да пробиват, може да му предложите и твърди бебешки закуски – бебешки бисквити, обикновени бисквити, сухари, солети. Те са добра тренировка за дъвчене, но и лека за храносмилане и полезна храна. Това също са готови пакетирани бебешки храни, които можете да си набавите лесно от магазина и да използвате навсякъде – и у дома, и на разходка, и на почивка.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg