Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Какви аминокиселини да избера?

Кои аминокиселини да избера? Отговорът на този въпрос със сигурност не е лесен, тъй като на пазара има много различни Видове аминокиселини. В резултат на това трябва да вземете решение, след като внимателно се запознаете с актуалната информация и цени на онлайн магазините за добавки. Кой трябва да се интересува особено от аминокиселините? Разбира се, това са хора, които тренират редовно и интензивно. При тях изборът на правилните аминокиселини е важен, защото те възстановяват тялото, и го предпазват от бърза умора. При повишени физически натоварвания трябва да обърнете внимание и на хранителни добавки, като витамини за спортисти.
Едни от най-ценните аминокиселини са BCAA аминокиселини. Характерното за тях е, че са аминокиселини с разклонена верига. Редовната им употреба позволява на тялото да се възстанови по-бързо след тренировка. В магазините за хранителни добавки, BCAA аминокиселините се предлагат на прах, таблетки или течни.
Състав на BCAA аминокиселини
BCAA се състои от три незаменими аминокиселини, които човешкото тяло не е в състояние да синтезира самостоятелно и трябва да се набавя с храната или под формата на фитнес добавка.
L-левцин – позволява по-бързо изграждане на мускулна маса, тъй като увеличава скоростта на синтеза на мускулен протеин; също така инхибира производството на кортизол, хормон, отговорен за катаболните процеси.
L-изолевцин – отговаря за антикатаболните процеси, а също така регулира нивата на кръвната захар.
L-валин – има подобен ефект на левцин, а също така подпомага процесите на получаване на енергия в мускулите и влияе върху концентрацията на хормона на растежа.
Ефектите от добавянето на BCAA
BCAA или аминокиселините с разклонена верига са една от най-ефективните и популярни добавки за бодибилдинг. Какво е основното действие на BCAA? Аминокиселините с разклонена верига действат основно чрез инхибиране на катаболните процеси в мускулните клетки. С други думи, това означава, че BCAA предпазват мускулите от разпад и слабост. По време на бодибилдинг тренировки се увреждат мускулни влакна, които след това се регенерират, стават по-твърди и увеличават обема си. Ето как накратко изглежда процесът на изграждане на мускулите. Понякога обаче ефективната регенерация на мускулните влакна е значително възпрепятствана. В този случай дори дългосрочното и интензивно трениране не носи очакваните резултати. Каква е причината? Причината е системно лошо възстановяване след силови тренировки. BCAA предотвратява този ефект, като повишава скоростта и ефективността на регенерацията на мускулните влакна. Именно поради този механизъм на действие, се препоръчва BCAA да се консумират както преди, така и след тренировка.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg