Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Инвестиция във ваканционен имот в Гърция – печалба и локации

През последните години все повече българите инвестират в имот в Гърция, като особено засилен интерес, според брокерите, се наблюдава тази година.
Сред най-предпочитаните райони са Кавала и Халкидики. Българите търсят и инвестират в по-евтини имоти, ремонтират ги и ги използват както за почивка, така и за отдаване под наем. По-малка част от купувачите се насочват към вили на брега на морето или частни хотели. Българите все по-често купуват евтини имоти в Гърция
Заслужава ли си инвестицията?
“Действително виждаме все по-голям интерес от страна на българите да купуват имоти в Гърция. Очакваната годишна възвръщаемост, особено за Халкидики, е около 6%. Тази доходност е наистина висока за такъв тип имоти”, коментира за businessnovinite.bg имотният експерт Стоян Гочев.

Следователно при средна цена на ваканционен апартамент на Халкидики в размер на 50 000 евро, очакваната печалба на година е около 2800-3000 евро, ако се отдава под наем. Българи дават луди пари за къщи в Гърция
По думите на Гочев се очаква срив на цените на имотите в Испания. “Безработицата като макроикономически показател определя пазара. Когато намалява производството, се увеличава безработицата. Когато тя се покачи, пък започва да намалява потреблението и имотният пазар се свива.
Към момента единствената страна в Европа, която има заплашителни нива на безработица, е Испания – 12,4%. Ако испанците не вземат мерки, имотният им пазар ще се срине. Ръстът на цените на имотите е много нисък”, обясни експертът.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Все повече българи купуват ваканционни имоти в Гърция
Имоти в Гърция: Къде е най-скъпо и къде е най-изгодно?
Напук на санкциите: Руснаците купуват като луди имоти в чужбина

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg