Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Илия Проданов е новият председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите

На редовното си годишно отчетно-изборно събрание НАЗ избра нов председател с тригодишен мандат. Това е Илия Проданов, който досега беше заместник-председател на Асоциацията, а сега е председател на „Съюз на зърнопроизводителите Маркели” – гр. Карнобат. Новият председател поема ръководството на НАЗ от нейния дългогодишен председател Костадин Костадинов.
Илия Проданов по образование е юрист и преди да завърши Великотърновския университет, натрупва знания за икономист-мениджър в гимназията. В момента заедно със семейството си обработва земя с площ от 12 000 дка в общините Камено и Бургас.
„За да може един председател да е успешен, той трябва да стартира не от нулата, а от едно поколение назад. Това е най-важното – приемствеността и подкрепата на предходния председател”, каза пред Агри.бг Илия Проданов. Всъщност той е най-младият председател на УС на НАЗ досега.
„Аз съм първият председател от второто поколение браншовици. Така че второто поколение вече навлизаме все по-сериозно и в Управителния съвет на Асоциацията и в дейността й. Забелязват се много потомствени членове”, добави той още пред Агри.бг.
Новият председател информира, че не са правени промени в УС. Членовете на Асоциацията на зърнопроизводителите остават същите, а председателите на сдруженията от цялата страна образуват състава на Управителния съвет.
УС на НАЗ вече е взел решение да участва в ефективен протест на 7 април от 10.00 ч. в подкрепа на колегите си от Румъния. Българските зърнопроизводители ще бъдат на два сборни пункта – в Кардам и Русе. Успоредният протест на румънските фермери ще бъде в Букурещ и на пристанището в Констанца. 
За общия протест от НАЗ заговориха още миналата седмица, когато с машини се блокираха в продължение на три дни граничните пунктове Русе, Силистра, Видин и Кардам. Зърнопроизводителите са против удължаването за България на регламента на Европейския парламент и на Съвета от 30 май 2022 г. относно безмитния внос на селскостопански стоки от Украйна. 
Материалът Илия Проданов е новият председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите е публикуван за пръв път на Fermerite.com.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: fermerite.com