Иво Ивков обясни за НАП, интереса към Левски и Георги Миланов

Изпълнителният директор на Левски – Иво Ивков, говори пред журналисти на Летище София преди заминаването си за Дубай, където ще се присъедини към зимния лагер на футболистите на Станимир Стоилов.
Силната фигура на стадион „Георги Аспарухов“ коментира важни и актуални теми около клуба – извършеното спешно плащане към НАП, финансовата ситуация, евентуалните нови собственици и трансфера на Георги Миланов в ОАЕ.
„Сега се намираме в период на междинен мониторинг на УЕФА, свързан с участието ни в евротурнирите. Много е сложно, за да обяснявам в детайли, но не само плащането беше важно, а и цялостния преговорен процес. Вече сме на финалната права, за да погасим голяма част от задълженията и другите да бъдат разсрочени. Никога не сме си правили илюзии, че Левски ще мине метър. Тежко е наследството, но е факт“, обясни Ивков, цитиран от „BGNES“ и уточни:
„Нищо не е спасено на този етап. Не е само това плащане – това е поредица от правни и фактически действия, но беше важно да се извърши това плащане. Все още не сме в лицензионен период. Вече сме изчистили всичко в графа задължения, остават единствено отношенията ни с данъчните власти. Преговаряме с тях, но трябваше да се сдобием с необходимите документи от УЕФА, за да бъде централата напълно наясно със ситуацията. Това не е кандидатстване за лиценз, а по-скоро обяснихме защо има забавяне на плащанията. Стъпката вчера беше важна, за да не трябва клубът да приема санкция“.

„Безспорнo положението е далеч по-добро в сравнение с преди една година. Разчистихме задълженията към футболисти и бивши треньори. Имаме една добра перспектива в близкото бъдеще, но в същото време, ако не успеем да защитим позицията си, Левски може да понесе сериозни санкции като клуб“, не скри опасенията си Ивков, а след това се върна назад във времето:
„При представянето ми начертахме план, според който Стоилов ще се занимава със спортно-техническите въпроси, докато аз в административно-правните. Идеята е ние така да ръководим клуба, че да бъде всичко прозрачно, но и професионално свършено. Не е лесно да се ръководи предприятие като Левски. Ние взехме де факто фалирал клуб тогава. Ние се стабилизирахме, но винаги казвахме, че това е само първата стъпка“.
Изпълнителният директор на „сините“ допълни, че „много голям международен холдинг“ има интерес към клуба и „сме на финалната права“:
„Крайният ни стремеж е чрез представянията на терена да привлечем вниманието на бизнеса, което е и факт. Има интерес от много голям международен холдинг и доколкото аз имам информация този интерес все още е налице и сме на финалната права. Докато не се случи обаче не може да сме спокойни. Пътят назад е кратък“, предупреди Иво Ивков.

Относно трансфера на Георги Миланов, той разкри, че футболистът е имал джентълменска уговорка с Левски: „Днес трябва да бъде финализиран трансферът на Миланов. Той дойде в един много тежък момент за клуба. Има джентълменско споразумение между него и клубното ръководство, ако пристигне определена оферта към него. Пожелавам му успех. Сделката не е финализирана, тъй като има леки разминавания с арабския клуб, но очаквам, че всичко ще се случи“.
„Другото положително е, че вследствие на работата на Мъри и щаба му, имаме много оферти за наши играчи. Преди година имаше нулев интерес. Сега Левски не е толкова притиснат, че да продава на неудовлетворителни цени“, завърши юристът.
*Още новини за Левски четете в SPORTLIVE.BG!

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg