Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Иван Бърнев блести в българо-испанската продукция "Васил"

“ВАСИЛ“ е първата испанско-българска копродукция с участието на Иван Бърнев в главна роля изцяло на испански. На българина партнират цяла плеяда кинозвезди на Испания като Сузи Санчес, известна от филмите на Алмодовар, любимката на Антонио Бандерас – Александра Хименес и Карра Елехалде, героят от най-касовия досега испански филм “Испанска афера”.
Определен от испанскaта преса като комедия, „ВАСИЛ“ вече привлече огромно внимание с наелектризирания тандем между видния испански актьор Карра Елехалде и нашата кино и театрална звезда Иван Бърнев. Двамата получиха наградата за най-добър актьор на фестивала във Валядолид, което е изключително престижно отличие. Последваха 6 награди Берланга в категории: най-добър филм, режисьор, сценарий, оригинална музика, звук, най-добра поддържаща роля, връчени от Валенсианската аудио визуална академия. Еквивалентът на Златен Глобус в Испания, наградите ФЕРОЗ, са на 28-ми януари, където филмът има две номинации – за най-добра комедия и най-добър актьор. А Авелина Прат е номинирана за наградата Гауди за нов режисьор.
“Васил” е дебют на Валенсианската режисьорка  с продуценти Мириам Порте – Дистинто филмс, Барселона и Мина Милева и Весела Казакова – Активист38, София, осъществен с подкрепата на Национален филмов център от българска страна.
От 27-ми януари филмът ще излезе по кината в цялата страна с разпространител „Александра Филмс“.

Историята е вдъхновена от реални събития и действително един ден режисьорката научава, че ексцентричният й баща е приютил български емигрант без документи в дома си. Това внася смут в семейството, тъй като никой не е чувал за България до този момент.
„Баща ми ми се обади една сутрин, за да ми каже, че има българин в къщата си. Така започна всичко. Аз съм онази дъщеря, която объркана се посвети да наблюдава всичко, което се случва, като на филм. Разказвах на колегите си, очаровани от всяко ново събитие, преоткривайки баща ми… И когато всичко свърши, разбрах, че съм била само зрител, че съм изгубила нещо.. И разбрах, че без да познавам този човек, той е събудил нещо в мен. Така че направих единственото, което можех да направя: написах тази история.” – разказва Авелина Прат.

Създадената с деликатност и майсторство кинотворба се концентрира върху фините житейски ценности, приятелството, топлотата и необичайния начин, по който намираме път един към друг. Авелина Прат не желае да представи българите като крадци, наркомани и криминални типове, а се стреми филмът й да излезе от клишето за имигрантска история. Васил смайва както самотния Алфредо, така и членове на местния шах клуб с таланта си да играе бридж и шах и предизвиква промяна в живота и ценностите им. 
Снимка: Георги Вачев
The post Иван Бърнев блести в българо-испанската продукция "Васил" appeared first on Vibes.bg.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: vibes.bg