Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Зърнопроизводителите от България и Полша получават 235 милиона евро

Брюксел дава на Полша и България зелена светлина за подкрепа на техните зърнопроизводители с държавна помощ в размер на 235 милиона евро. Целта на помощта е да се смекчат последствията от войната в Украйна.
Недоволството сред полските и българските фермери от украинския внос на зърно нараства. Те настояват от седмици да се спре безмитния импорт на зърно и маслодайни култури от Украйна. Решението на ЕК за удължаване на безмитния внос на зърно от Украйна до 2024 г. и вълненията сред недоволните полски фермери стана причина полският министър на земеделието Хенрик Ковалчик да подаде оставка в знак на несъгласие.
За Полша е много важно нейните производители да бъдат компенсирани за нанесените щети от засиления внос на зърно от Украйна, което е причина за свръхпредлагането на вътрешния пазар. Европейската комисия изтъква, че мярката цели да бъдат покрити нуждите от средства на производителите на пшеница и царевица, тъй като те са сред най-засегнатите.
250 хиляди евро е максималната сума, която може да получи всеки полски зърнопроизводител и тя ще му бъде предоставена до края на годината.
Прочетете още: Илия Проданов е новият председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите
Условията за отпускане на помощта важат и за българските фермери, които ще получат 109 милиона евро. Мярката ще послужи като подкрепа на малки и средни производители на зърно, на плодове и зеленчуци, а също и на ориз и гъби. От помощта ще могат да се възползват и животновъдите.
Фермерите от три държави – България, Полша и Румъния ще получат освен това общо 56,3 милиона евро от създадения нов кризисен резерв съобразно Общата селскостопанска политика.
Отпуснатата помощ идва след множеството досегашни протести на българските фермери и техни европейски колеги и след отправеното официално искане от премиерите на Полша, България, Румъния, Унгария и Словения до председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен срещу вноса на евтини селскостопански продукти от Украйна.
Материалът Зърнопроизводителите от България и Полша получават 235 милиона евро е публикуван за пръв път на Fermerite.com.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: fermerite.com