Зловещо: Играч от НФЛ е в критично състояние след тежък сблъсък със съперник (ВИДЕО)

Играчът на Бъфало Билс – Дамар Хамлин, е в критично състояние, след като е колабирал на терена по време на мач срещу Синсинати Бенгалс от Националната футболна лига на САЩ (НФЛ).
Двубоят е бил прекъснат и впоследствие отложен, след като 24-годишният Хамлин се е строполил на земята в средата на първата част и е трябвало да получи спешна медицинска помощ, включително и сърдечен масаж.
До инцидента се е стигнало след тежък сблъсък с Тий Хигинс от Бенгалс. Дамар първоначално се е изправил на крака, но секунди след това е паднал на терена. Впоследствие е бил откаран в болница в Синсинати, а от НФЛ съобщиха, че състоянието му е критично. 
„Мачът между Бъфало Билс и Синсинати Бенгалс бе отложен заради състоянието на Дамар Хемлин“, заяви комисарят на НФЛ Роджър Гудел. „Нашите мисли са с Дамар и Бъфало. Ще ви дадем повече информация, когато има“, добави той.
Случилото се в НФЛ предизвика реакции от страна на много спортни звезди, включително и ЛеБрон Джеймс. „Сигурността на играчите във всички спортове е най-важното. Беше ужасно да се види това и желая всичко най-добро на момчето“, коментира баскетболистът на ЛА Лейкърс.

Video edited on Kapwing

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg