Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

За Рекордите на Гинес: Атлет избяга най-бързите 400 метра с… кроксове! (ВИДЕО)

Германецът Никлас Клей влезе в книгата с Рекордите на Гинес, след като пробяга най-бързата обиколка на писта с популярния модел чехли – Crocs (кроксове). Клей избяга 400 метра за невероятните 51,84 секунди на писта в щата Мисисипи, САЩ.
Бягането с кроксове звучи абсурдно, но не и за Клей, който доказа на света, че е възможно да се бяга адски бързо и с чехли. За сравнение: световният рекорд на 400 метра е 43.03 сек. на Уейд ван Никерк, а националният рекорд на България – 45.32, дело на Илия Дживондов от 1978 г.
Любопитното е, че Клей не е първият, който опитва подобно бягане. Предишният рекорд на 400 метра с обувки Crocs е дело на негов приятел – Уил Егърс, който през 2020-а избягва дистанцията за 52,06 сек. Още по-интересното е, че Клей дори не е тренирал да бяга с кроксове преди да подобри рекорда на своя приятел.
Клей си поръчал рекордния чифт кроксове с един размер по-голям, което се оказало голям проблем. “Носих три чифта чорапи, за да запълня допълнителното пространство, а краката ми все още се плъзгаха”, казва рекордьорът, който признава, че бягането в кроксове е по-трудно, отколкото си е представял.
23-годишният състезател има личен рекорд от 47,10 сек на 400 метра (с шпайкове). “Мисля, че е възможно време под 51 или 50 секунди, но с някои по-подходящи Crocs“, казва Клей. Клей и неговият приятел Егърс се надяват да се срещнат след сезона на закрито през 2023 г., за да решат кой е по-бързият бегач в Crocs.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Niklas Klei (@niklas_klei)

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg