Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Защо спазваме режим, а не отслабваме?

Понякога колкото и да се опитваме да се храним здравословно, подлагаме се на диети и изтощителни тренировки, няма видим резултат.
Спортът е много важен, както и храната, която приемате, но не само!
Ето кои може да са причините за това:
Стресирани и изморени сте
Станали сте нервни и по някаква причина теглото веднага се увеличава рязко.
Ако стресът е част от ежедневието ви, няма как да отслабнете. Повишените нива на кортизол допринасят за това, че стресът става хроничен, резултатът е излишни килограми (косопад и други „странични ефекти“). Тялото е принудено да премине в авариен режим на работа и се нуждае от допълнителна енергия. Кортизолът влияе и върху циркадните ритми.
Не спите достатъчно
Ако не сте спали ден-два, няма проблем. Но когато го правите през цялото време, не се изненадвайте защо теглото ви расте, дори и да сте на режим.
Правилната почивка също е част от процеса на отслабване. Връзката между недоспиването и напълняването вече е доказана. Какво да направите: задайте график за сън, лягайте и ставайте по едно и също време (не по-късно от 23 часа).
Не приемате достатъчно хранителни вещества
Диетолозите често се питат защо периодичното гладуване увеличава теглото – все пак трябва да изкарате поне 16 часа без храна! В този случай тялото може да изпита ниски нива на магнезий, желязо или витамин D, което пречи на нормалното му функциониране и забавя метаболизма.
 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg