Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Защо продължавате да се влюбвате в мъже, които не отвръщат на чувствата ви

Влюбването е блажено, когато чувството е взаимно и когато ни носи само хубави емоции. Но когато човекът отсреща не ни приема по същия начин, тогава нещата не изглеждат толкова розово. Защо някои жени продължават да се влюбват в мъже, които не отвръщат на чувствата им? Ето някои причини:
Несъзнателно се наслаждавате на драмата
Някои хора се увличат от преследването. Може да стане толкова опияняващо, че да предпочетат болката от несподелената любов пред жертвите, свързани с истинската връзка. Фантазията става по-важна от нейното изпълнение.
Кулминацията на една любовна връзка може да ни върне към отрезвяващото усещане за реалност. Блясъкът избледнява и реалността се задава отново. Това е привлекателността на несподелената любов за някои хора. Те просто обичат драмата и им харесва да са в ролята на жертва. Дали не сте такъв тип човек?
Вижте още: Трябва ли да простим на мъж, който ни е разбил сърцето
Имате страх от интимност
Някои хора имат навик да избягват истинската любов като начин да се защитят. Те се отдръпват, за да не бъдат наранени. Удължаването на търсенето на любов – в този случай преследването й, когато е несподелена – се превръща в начин да запазите усещането, че сте влюбени, без това да крие риск за вас.
Преследването на несподелената любов се превръща в сделка, чрез която задоволяваме копнежа си за връзка и нуждата си да защитим уязвимите си чувства едновременно. Да останем фиксирани върху някой, който не ни обича, ни позволява да почувстваме интензивността и страстта, включени в една връзка, без риск от обвързване.
Вие сте заседнали в миналото и не искате да продължите напред
Често пъти страхът от любовта се корени в миналото ни. Може да включва болезнени преживявания и разочарования. Може да отразява отрицателното въздействие на сексуално и/или емоционално насилие. Може дори да е страничен продукт от вродената чувствителност на хората. Именно това може би ви кара да преследвате хора, които не отвръщат на чувствата ви.
 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg