Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Защо копривата е толкова полезна

Копривата е едно прекрасно лечебно растение, а нейната отвара подсилва здравето и облекчава редица заболявания.
Ето кои са основните ѝ ползи:
1. Действа болкоуспокояващо при стомашни и менструални болки, както и при болки в гърба.
2. Облекчава сенната хрема и алергия към полени, поради съдържанието си на хистамин.
3. Действа общо противовъзпалително и болкоуспокояващо, благодарение на изобилието от флавоноиди, които свързват кислородните съединения на свободните радикали, и по този начин се избягва увреждане на клетките и възпаление.
4. Стимулира храносмилането с горчивите вещества в отварата от листата ѝ. С тяхна помощ още в устата се отделя повече слюнка, в стомаха се увеличава производството на стомашна киселина, а в жлъчката – секрецията на жлъчен сок, които заедно се грижат за по-добрия ни метаболизъм.
5. Помага срещу целулит с диуретичното си действие. Отварата провокира тялото да изхврли насъбралата се вода в различни частите на тялото.
Вижте още: Гроздето помага срещу артрит
6. Благоприятства простатата, успоредно с въздействието върху уринарния тракт.
7. Подобрява състоянието на кожата в резултат на противовъзпалителното действие на флавоноиди. С помощта на отвара от коприва ефикасно може да се отървете от петна, нечистотии,пъпкит и акне.
8. Действа противовъзпалително на пикочния мехур – активните вещества в копривата увеличават потока на урината, което действа много благоприятно при възпаление/инфекция на пикочния мехур или просто за прочистване на уринарния тракт.
 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg