Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Защо да използваме хомеопатия при повръщане

Може ли да се използва хомеопатия при повръщане и ще помогне ли това за елиминиране на проблема? Струва си да обсъдим този въпрос в следващите редове.
Неприятно повръщане е имал всеки, тъй като то е симптом на много състояния и заболявания. Почти винаги се предхожда от гадене, а факторите за появата му са различни.

Какво може да доведе до повръщане
Ако нещо провокира гадене в областта на гърлото или стомаха, то може да предизвика повръщане. Следва изхвърляне на стомашно съдържание, което става на вълни в зависимост от нормалните съкращения на стомашните мускули.
Повръщането е рефлекс и се осъществява след подаден сигнал от мозъка. Като сигнал може да послужи някаква миризма, вкус, болка, заболяване, емоция и др.
Много често причина за повръщане е вирусният гастроентерит, наричан „стомашен грип”, и гаденето сутрин в началото на бременността.
Съветът на HubavaJena: За да се сдобиете с първокачествени хомеопатични продукти, последвайте линка и разгледайте продуктите на аптеки „Витания“.
Гадене и повръщане може да причинят и медикаменти, а по-рядко подобни симптоми може да са знак за животозастрашаващо състояние.
Сред най-честите причини, водещи повръщане, са:

Стомашно-чревни разстройства
инфекция на гастроинтестиналния тракт, съпроводена обикновено с коремни болки и повишена температура
гастроентерит, придружен с диария
хранително отравяне
Нарушения в регулацията на централната нервна система:
главоболие, включително и мигрена
морска болест
увреждане на вътрешното ухо
Вътрешночерепно налягане като резултат от състояния и заболявания от рода на: мозъчно сътресение, инфекция на мозъчната обвивка (менингит), мозъчен тумор, оток на мозъка след получена травма

При хронични заболявания също е възможна поява на гадене и повръщане, като при диабет например може да се развитие състоянието гастропареза, свързано с неправилно стомашно изпразване.
Гадене и повръщане може да се получи и след прием на противоракови и противовъзпалителни медикаменти, някои антибиотици и кортикостероиди.
При какви случаи може да се използва хомеопатия при повръщане
Хомеопатията като метод има големи възможности и обикновено може да бъде от полза и тогава, когато конвенционалните лекарства не могат да помогнат. Широкото приложение на хомеопатичните лекарства обхваща голям спектър от проблеми, включително гадене и повръщане. При желание да използвате холистичния подход към този проблем, специалист-хомеопат ще назначи най-подходящите за състоянието ви хомеопатични средства.
Сред най-честите случаи, при които приложената хомеопатия при повръщане е особено ефективна, са следните:
В първия триместър на бременността
Въпреки че гаденето и повръщането не застрашават бременността, те причиняват дискомфорт и влошават качеството на живот. Едни от хомеопатичните препарати се предписват, когато видът и мирисът на определен вид храна причинява гадене и повръщане. Други се препоръчват, ако гаденето се съпровожда с прилошаване, световъртеж и студена пот и т.н.
При стомашно-чревни разстройства
Всяко стомашно-чревно разстройство най-често се придружава с повръщане и диария. От такива състояния се оплакват най-често децата, като чревната инфекция може да е в резултат на развалена храна, вирусна или бактериална инфекция.
При възрастните храносмилателните смущения може да се получат при претоварване с храна или прекомерен прием на алкохол и лекарства.
Най-често по време на празници, но и в ежедневието може да настъпи хранително отравяне, ако се прекали с тежка, мазна храна. Прекомерната консумация например на морски дарове често води до гастроентерит, а той се проявява освен с общо неразположение и диария, и с повръщане.
Прилошаване при пътуване
Повтарящото се движение при пътуване може да доведе до прилошаване, т.нар. кинетоза. Тя е характерна не само за възрастните, но и за децата. Заедно със симптоми като виене на свят, повишено слюноотделяне и главоболие, много характерно и гаденето и повръщането. С хомеопатия при повръщане може да се предотврати прилошаването при пътуване с автомобил, влак, самолет или друго превозно средство. Безвредността на хомеопатичните препарати ги прави подходящи и за деца.
При стрес
Освен че е неприятен, стресът вреди и на здравето ни. Ако е много голям, той може да причини гадене и повръщане. Проявите му са или епизодични, или всекидневни, ако е в хроничен стадий. Освен овладяване причините за стреса, върху състоянието може да се повлияе и с подходящ хомеопатичен препарат. Има опасност, ако стане хронично, да се наруши храносмилането и да се развият язви в стомаха.
Други случаи, при които един от симптомите е и повръщане, и хомеопатични лекарства може да послужат за ефективно лечение, са гнойна ангина, съчетано с преумора главоболие, слънчев или топлинен удар и др.
Защо да използваме хомеопатия при повръщане
Като алтернативни средства за потискането на повръщането, хомеопатичните препарати се препоръчват от специалист в зависимост от конкретните причини и индивидуалното състояние. Тяхното приложение при гадене и повръщане, както и при всички други състояния и заболявания, не води до странични ефекти и затова са особено подходящи за прием от бременни, деца и тежко болни. Не натоварват допълнително организма с вредни съставки, а напротив, съдействат за укрепването на имунната система, която помага на организма да се справи с проблема.
Действието на хомеопатичните препарати е по-меко и регулиращо, лесни са за употреба, а могат да бъдат използвани и заедно с конвенционално лечение. Поради всички техни предимства те трябва да намерят място в домашната аптечка и да бъдат с нас при всяко пътуване. Нищо не пречи да изпробвате и вариант за хомеопатия при повръщане – може и да ви се отрази добре.
Прочетете още: Хомеопатия при кашлица – кога и как да я приложим?
Прочетете още: Хомеопатия при хрема – помага ли?

The post Защо да използваме хомеопатия при повръщане appeared first on Хубава жена.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: hubavajena.bg