Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Защо витамин Е е толкова полезен за възрастни и деца

Витамините са изключително полезни за здравето както на възрастните, така и на децата. Ние трябва да си ги добавяме или чрез храната, или чрез добавки, когато се наложи.
Един от много важните витамини е Е. Той помага за предпазването на клетъчните мембрани от увреждания, причинени от свободните радикали и предотвратява окисляването на лошия холестерол.
Той също така играе роля в производството на червени кръвни клетки и помага на тялото да използва пълноценно витамин К, последният от които е важен за здравето на сърцето.
Вижте още: Защо настиваме най-много през зимата
Ето някои от многобройните му ползи за здравето:
Участва в метаболизма на нуклеиновите киселини, подобрява използването на белтъците и витамин А, нормализира показателите на кръвта и хормоналната система, предпазва черния дроб от некрози.
Особено важни причини за използването му като хранителна добавка при физически активни хора е благоприятното му влияние върху функциите на гладката и набраздената мускулатура.
Въздействието му се изразява в поддържане на високо енергийно ниво от една страна, а от друга действа каталитично на белтъчния синтез, като при по-големи дози има анаболен (изграждащ) ефект.
Витамин Е е необходим за структурна и функционална поддръжка на скелетната, сърдечната и гладката мускулатура. Той също така подпомага образуването на червени кръвни клетки и помага да се поддържат запасите от витамини А и К, желязо и селен.
Витаминът поправя щетите, причинявани от вредното слънчево лъчение и свободните радикали в околната среда. Стимулира производството на колаген, който прави кожата еластична.
 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg