Защитник на Левски: България? Хората все още живеят малко като в 90-те години на миналия век

25-годишният централен бранител на Левски – Келиан ван дер Каап, даде интервю в родината си, в което разказа как се е озовал в България и какво е мнението му за нашата страна:
„Треньорът Станимир Стоилов ме искаше. А ако веднъж сте посмели да изберете Израел, защо да не отидете и в България? Чувах истории за неизплатени заплати в тази страна, а и в Левски, но това не ме интересуваше. Парите не са мотивация за мен. Исках просто да играя и да се развивам в нормална страна. Нещата се получиха отлично. Левски не беше печелил трофей дълги години, а още в първия ми полусезон взехме купата“, каза нидерландецът пред „rtvnoord“, цитиран от „Тема Спорт“.
„България? Хората все още живеят малко като в 90-те години на миналия век, когато българският футбол беше много добър. Подобно е и отношението към живота. Тогава е имало расизъм по стадионите и все още го има. Свикнали са с маймунските звуци по трибуните, но никой нищо не прави. Има и феновете с татуирани свастики“, обясни Ван дер Каап е допълни:
„Те са малцинство, но ги има. Трябва да го знаете предварително, иначе не бива да ходите в България. Спирам до тук с лошото. Иначе като вървя по улиците получавам само любов от феновете, това е важното!“.

„В Левски играя на ниво и започнах да правя добра визитка. Завръщане в Грьонинген? Това винаги ми е било в главата. Но със сегашния си клуб имам шанс да участвам в евротурнирите и съм щастлив от този факт“, каза още защитникът на „сините“, а след това бе запитан за визуалната прилика с Върджил ван Дайк от Ливърпул:
„Знам, че и той като мен по-късно се е развил и чак тогава кариерата му е набрала скорост. Приликата с него, когато имах същата прическа? Често чувах такива сравнения. Веднъж присъствах на живо на мач на Ливърпул и когато на полувремето трябваше да отида до тоалетната, половината трибуна ме зяпаше, някои тръгнаха след мен (смее се). Но аз искам да бъда просто Келиан ван дер Каап. В крайна сметка точно затова махнах и опашката си“, разкри Келиан ван дер Каап.
Още новини около Левски ще откриете в SPORTLIVE.BG
 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg