Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Заради рецесията: Хората консумират повече шоколад и сладко, за да повдигнат духа си

Хората се масово се обръщат към шоколада и сладкото, за да повдигат духа си по време на рецесия. Това твърди британската компания за производство на шоколад Hotel Chocolat и се готви за много натоварен коледен период.
Все пак главният ѝ изпълнителен директор Ангъс Тирлуел предупреждава, че все още е рано да се прави годишна финансова прогноза заради завръщането на предпандемичните навици за пазаруване в последната минута, пише БТА.
“Откриваме, че хората имат нужда от шоколад. Виждали сме това и друг път във времена на рецесия, например през 2008 г. В такива периоди сме много устойчиви”, споделя Тирлуел.

По-рано компанията обяви основна печалба, преди отчитане на данъци и извънредни разходи, от 21,7 млн. британски лири за последната си финансова година. Това е повече от двоен ръст спрямо предходните 12 месеца, който се дължи на абонаментите за машини за горещ шоколад. Фирмата предстои да обяви новите си прогнози през януари.
По думите на Тирлуел след като предишните две празнични пазарувания бяха нарушени от пандемията, сега британските купувачи се наслаждават на удоволствието от пазаруването и обикалянето на магазините, откъдето идват 70% от продажбите на групата през последните 6 месеца. Hotel Chocolat има повече от 100 магазина във Великобритания и фабрика за шоколад в Кембриджшър, Източна Англия.
Заради високите битови сметки в Обединеното кралство потребителите се насочиха към по-евтини марки шоколад в супермаркетите, но според Тирлуел това не се отнася за специализираните магазини.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Само 2 марки истински шоколад се продават в България
Знаете ли коя е родината на шоколада?
Официално: Еврозоната влиза в рецесия
Рецесията ще ни удари в последните месеци на годината
Ето по колко шоколада можете да си позволите на месец

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg