Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Жалко! Героична България сломи Португалия с вездесъщ Везенков, но малшанс ни спря към Евробаскет

Националният отбор на България по баскетбол се бори героично и победи Португалия с 90:82 точки в мач, игран в Ботевград. Въпреки това огромен малшанс лиши „лъвовете“ от това да се класират директно за Евробаскет 2025.
Припомняме, че единственото ни поражение до момента – именно от иберийската страна, дойде при 10 точки разлика на 10 ноември миналата година (78:88). Тъй като точковата разлика на Португалия е значително по-добра, то България имаше нужда от успех с 11 точки разлика, за да завземе първото място с по-добри показатели в преките двубои.
До последните секунди преднината ни бе от 10 точки и бяхме болезнено близо до паметния успех, но в края бяха отсъдени „крачки“ в спорен момент, а впоследствие бе необходимо и нарушение. От него иберийската страна реализира още две точки и прекърши мечтите ни след пропуснати изстрели от зоната за 3 точки.
Над всички в този двубой бе вездесъщият Александър Везенков, който се отличи с 30 точки, 4 борби и 2 асистенции! Състезателят на Олимпиакос реализира 4 от 8 опита от зоната за 3 точки, както и 4 от 6 в „свободни стрелби“. За гостите най-резултатен бе Травант Уилямс, който се отчете с 21 точки (+ 1 борба и 1 асистенция). Чавдар Костов пък записа 19 точки и 4 борби.

Получи се здрав сблъсък още след първата четвъртина, когато никой от двата тима не успя да вземе преимущество (19:19). Впоследствие обаче последваха много силни моменти на паркета за възпитаниците на Росен Барчовски. Те спечелиха втората четвъртина с 24:21, а след третата си осигуриха така нужния аванс от общо 12 точки, след като надделяха в нея с 27:18.
За съжаление, „лъвовете“ не успяха да задържат преднината си и в последната четвъртина Португалия спечели с 24:20, с което оформи и крайния резултат. В последните секунди дълго време преднината в наша полза бе 10 точки.
Ключов се оказа моментът, в който бяха отсъдени „крачки“ срещу Аврамов. Той отскочи с топката, но тя му бе избита във въздуха, след което я хвана и се приземи. Ситуацията бе отсъдена като неправомерна, но остана спорна.

Така България остава на второ място в групата. Макар и да останахме болезнено близо този път, ще има нов, последен шанс за класиране на Евробаскет 2025. Това ще се случи чрез допълнителни квалификации през месец август тази година.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg