Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Ето колко години затвор може да получи Георги Семерджиев

30 години затвор е максималното наказание, което може да получи Георги Семерджиев, който уби две млади жени след като, дрогиран, катастрофира с джипа си на бул. „Черни връх“ в София. Това заяви заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров, цитиран от Lupa.bg.
Прокуратурата повдига пет обвинения срещу Семерджиев, най-тежкото от които е за причиняване на смърт по непредпазливост.
В „Денят започва“ Тодоров обясни, че според действащия закон няма как в подобен случай прокуратурата на претендира за умисъл на престъплението и призова към законодателни промени, насочени срещу пияните и дрогирани шофьори.
Извършеното от Семерджиев е квалифицирано като деяние с висока обществена опасност.
„Причиняването на смърт е по доста утежняващи вината обстоятелства – бяга от местопроизшествието, шофира след наркотици и е неправоспособен. За да може да се квалифицира престъплението с умисъл, трябват промени в закона за това как се квалифицират престъпленията от пияни и дрогирани водачи“, посочи Тодоров по Бнт.
Той изтъкна, че досъдебното производство по случая е приключило изключително бързо благодарение на добрата работа на разследващите.
Домашният любимец на Ясен Тодоров – кучето Мечо, което е прибрано от улицата, също помогнало на разследването като открило стълбата, с която полицайката Симона Радева съдействала на Семерджиев.
Отделно от разследването на катастрофата на бул. „Черни връх“, по което вече има внесено обвинение в съда, НСлС е образувала досъдебно производство и за икономическата дейност на Георги Семерджиев. Проверява се каква дейност са извършвали фирмите, плащали ли са данъци, има ли данни за пране на пари и как Семерджиев си е позволявал този стандарт на живот.
В „Денят започва“ Ясен Тодоров коментира и проблемът с трафика на мигранти и зачестилите гонки, при които се раняват или загиват полицаи. Според него всичко това се дължи на недостатъчно добрата охрана на границата като мигрантите изобщо не трябва да се допускат към вътрешността на страната.
Той допълни и че над 95% от актовете на прокуратурата в съда завършват с осъдителни присъди.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Последвайте ни в Telegram ТУК
The post Ето колко години затвор може да получи Георги Семерджиев appeared first on ploshtada.com.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: ploshtada.com