Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Ето как да си направите домашна бяла халва с ядки

Необходими продукти:
1 белтък
110 г +10 г кристална захар
1 с.л. лимонов сок
70 г мед
80 мл вода
1 лимонова кора
50 г леко запечени орехи, безсолни и без люспи
50 г леко запечени бланширани бадеми, безсолни
50 г леко запечени белени фъстъци, безсолни
Вижте още: Лесен козуначен кекс
Начин на приготвяне:
Захарта и водата се слагат на котлона и се прави сироп, който трябва да придобие леко кехлибарен цвят. Медът също се слага да заври до 120 °C (до получаване на мехурчета по повърхността).
Захарният сироп и медът се прибавят към разбития белтък, разбърква се до получаване на много гъста маса. Добавят се нарязаните ядки и кората от лимона.
Готовата смес се изсипва върху лист хартия за печене. С помощта на друг лист хартия за печене се оформя квадрат. Готовата бяла халва с микс от ядки се прибира в хладилника за няколко часа.
 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg