Емилиано Мартинес: Мечтата ми беше да помогна на Меси да спечели световната титла

Вратарят на аржентинския национален отбор Емилиано Мартинес е доволен, че е успял да помогне на Лионел Меси да осъществи голямата си мечта и да спечели световната титла. Стражът на Астън Вила призна, че това е била неговата мечта – да помогне на Меси, за да стане ясно кой е най-добрият във футбола.
„Меси е най-добрият играч на планетата. Моята мечта като вратар беше да му помогна да спечели световната титла, за да няма съмнение, че той е най-добрият играч в историята“, разкри Мартинес, цитиран от Marca“.
„Във всеки мач казвахме, че играем за хората. Играем за националния отбор не за пари, а за да защитаваме цветовете на страната ни. Когато краката вече не се подчиняваха, сърцето винаги правеше крачка напред“, допълни 30-годишният футболист.
Аржентина стана шампион на Световното първенство по футбол, след като победи Франция на финала. В редовното време и продълженията мачът завърши 3:3, а южноамериканците надделяха с 4:2 при дузпите.
Мартинес бе признат за най-добрия вратар на Мондиал 2022, а Меси стана най-добрият играч на турнира. Ето как в Аржентина обмислят да почетат Мартинес.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg