Емблема в спорт след Световното: Ще се пенсионирам, вижте Роналдо – не искам да свърша така (ВИДЕО)

Един от най-емблематичните жокеи Франки Детори ще прекрати своята бляскава кариера през 2023 година. Самият той признава, че е взел това решение, след като е видял какво се случва с Кристиано Роналдо на Световното първенство по футбол.
Годината за португалеца е най-слабата в кариерата му от дълги години насам. Проблемите във вече бившия му отбор Манчестър Юнайтед бяха големи и се пренесоха и в Катар, където не показа никак добра игра. Той дори остана резерва в двата най-важни мача за тима си – първите две срещи от елиминациите, втората от които – загубена.
„Ще споделя ексклузивните новини сега. Това е нещо, за което си мисля от известно време и какъв по-подходящ ден да съобщя на света, че следващата година ще бъде последна за мен. Това е много трудно решение, защото сърцето ми иска да продължи да се състезава, но трябва да използвам мозъка си.
Тъкмо навърших 52 и следващата година ще бъда на 53. Говорих с татко си. Той е спрял на 51, подкрепя ме. Трябваше да говоря и със съпругата си и с моите деца, които се радват на това решение, защото са ме виждали твърде малко за 35 години“ – споделя италианецът.

„Вижте Роналдо. Един ден играе, а на следващия е на пейката. Не искам да завърша така и да се мъча накрая да попадам за големите състезания. В момента се справям добре с конете и искам да приключа по същия начин“ – допълни той за Кристиано.
Припомняме, че Роналдо към момента е без отбор, след като по време на Мондиал 2022 прекрати договора си с Манчестър Юнайтед по взаимно съгласие. Излязоха информации, че Кристиано Роналдо е в Дубай и се пече трансферът на годината.

„2023 will be my final professional year as a jockey“@FrankieDettori will call time on his glittering career after the 2023 Flat Season#ITVRacing pic.twitter.com/o52iVpgya5
— ITV Racing (@itvracing) December 17, 2022

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg