Думите на Дешан, които възродиха Франция срещу Аржентина на финала от Световното първенство по футбол

Франция не успя да се превърне в третия тим от 92-годишната история на Световното първенство по футбол, който защитава трофея си. „Петлите“ завоюваха титлата през 2018 г., но преди броени дни бяха сразени драматично от Аржентина на финала в Катар.
Възпитаниците на Дидие Дешан се бяха поставили в ужасяваща ситуация още до полувремето, към което се отправиха с 2 гола пасив, а наставникът вече бе извършил две промени в офанзивен план.
Именно и легендата на Франция е влязъл чудесно в ролята си на мотиватор в почивката, след която „петлите“ върнаха двата гола. За това потвърждава и L’Équipe, който споделя част от думите на Дешан към възпитаниците си.

Бившият капитан директно е заявил на футболистите си, трябва да бъдат по-прецизни, компактни и да вземат правилните решения по време на втората част от двубоя:
„Това не сте вие, момчета ! Вие не достигате до втора топка. Вие все едно не играете на финал от Световно първенство“.
Лаконичната реч на специалиста е била повторена и от лидера сред играчите – Юго Лорис, на висок тон, а вторият капитан – Рафаел Варан, e заявил на съотборниците си, че трябва да продължат вярата във възможностите си.
Ето какво каза още Дешан и лидерите на Франция след края на Мондиал 2022!

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg