Доказано: съдията наруши футболно правило, за да зачете гол на Меси във финала на Мондиал 2022 (ВИДЕО)

Въпреки че вече официално приключи, Световното първенство по футбол няма как да не продължава да бъде тема номер 1 в спортните среди. Най-много се говори за представянето на Аржентина и разбира се за това, което постигна Лионел Меси.
Именно седемкратният носител на „Златната топка“ е причина за някои привърженици да са убедени, че финалът трябва да се преиграе. Става въпрос за ситуация при второто попадение на Меси в двубоя – това в продълженията, което изведе тимът му напред в резултата с 3:2.
Появи се изображение, на което ясно се вижда, че секунди преди Лео да насочи топката от непосредствена дистанция във вратата на противника, има хора от скамейката на южноамериканската страна, които са влезли на терена.
Правилата на играта са ясни в такива случаи – при навлизане на терена на лица, различни от избраниците на двата тима и съдиите, главният рефер трябва да паузира случващото се на терена. Това важи както за привърженици, така и за хора от двата щаба.

Симон Марчиняк едва ли е видял ситуацията, но можеше да получи сигнал от ВАР да преразгледа. Разбира се, мнозина застъпиха и мнението, че заради подобен дребен детайл финал на световно не заслужава да бъде опорочаван. Вижте изображението и преценете сами (под него ще намерите и ВИДЕО от самия гол).
След мача селекционерът на „гаучосите“ Лео Скалони призна за разговор с Меси, който допринесъл за успеха на Аржентина на Световното.

Video edited on Kapwing

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg