Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Джудит Хил, дуетен партньор на Майкъл Джексън, идва в България за A to JazZ

От дуетен партньор на Краля на попа до носителка на “Грами”, Джудит Хил е второто голямо име в програмата на A to JazZ 2023. Тя ще се качи на сцената на 8 юли 2023 в Южен парк 2 и обещава гръмко фънк – соул звучене
Джудит Хил вероятно е единственият музикант, който може да цитира имената на Майкъл Джексън, Елтън Джон, Спайк Лий, Принс и Джон Леджънд сред онези, които са потърсили таланта ѝ. Певческата ѝ кариера е достойна за енциклопедия “кой кой е” сред най-големите имена в музикалния свят. Самият Джако я избира за дуетен партньор в най-мащабното си турне “This is it” преди разтърсващата му загуба през 2009 г. Възходът на Хил към славата е разказан в спечелилия “Оскар” документален филм “20 Feet from Stardom”, който ѝ носи награда “Грами” за приноса ѝ в саундтрака на филма. Дебютният ѝ солов албум “Back in time” е продуциран от нейния ментор Принс и последван от още 3 студийни албума. На сцената Джудит рисува музикални картини с уникалния си глас, преминавайки от R&B през фънк и хип-хоп към джаз и госпъл.
Калифорнийската певица е дете на пианистката Мичико Хил и фънк изпълнителя Пий Уи Хил, с които едва на четири годишна възраст записва първата си песен. След като завършва музикална композиция в университета Биола, Хил заминава за Франция, за да се присъедини към турнетата на френската суперзвезда Мишел Полнареф. След завръщането си в Щатите, тя е избрана за дуетен партньор в турнето на Майкъл Джексън, което остава трагично нереализирано. Техните репетиции и съвместно изпълнение на песента “I just can’t stop loving you” остават увековечени в документалния филм “This is it”. През 2009 г. Джудит приковава вниманието на целия свят с изпълнението си по време на възпоменателната служба на легендата в Staples Center.

Дебютният ѝ албум “Back in time” е продуциран от самия Принс, който се превръща в неин ментор и приятел. Той разказва за детството на Хил и златната ера на фънк и соул музиката. Певицата издава още три студийни албума, сред които е и автобиографичната ѝ музикална изповед “Baby, I’m Hollywood”, издаден преди година. “Исках да олицетворя Холивуд като жена, която оцелява. В моята кариера минах през толкова много върхове и падини и шоуто трябва да продължи. Посланието е да бъдеш постоянен, да изнасяш цялата си болка и твоята лична история на сцената“, отбелязва Хит. Именно него тя ще представи на сцената на A to JazZ, в забележителната музикална компания на семейството си и легендарния инструмент Hammond organ B3.
Фънк-соул вълната в третата фестивална вечер на 8 юли ще започне със зареждащата музика на младежите от Funkilicious. Една от най-обещаващите изпълнителки на българската поп, R&B и джаз сцена – Криста, ще представи за първи път на голяма сцена дебютния си албум “У дома’. У нас пристига и изключителният саксофонист от Словакия – Никола Банков, който миналата година издаде първия си албум “Dream chaser”, заедно с легендарния тромпетист Ранди Брекър.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg