Джани Инфантино остава верен на себе си: Планира още промени за предстоящите световни първенства

Президентът на ФИФА Джани Инфантино продължава да предлага промени за провеждането на Световното първенство.
Мондиала в Катар не приличаше на никой друг. Летните горещини в държавата от Близкия Изток принудиха съперничеството за световната титла да се проведе през зимата.
Точно този период обаче бележи средата на европейските първенства и имаше опасения, че една немалка част от футболистите няма да могат да вземат участие заради контузии. Отсъстващите обаче не бяха много и това, заедно с рекордните приходи, са убедили Инфантино, че бъдещите Мондиали трябва да се превеждат по втора време от годината.
Това обаче далеч не е единствената промяна, която президентът на ФИФА иска да направи. Той иска и Световното първенство да се провежда не на 4, а на 3 години. Подобно предложение не се чува за първи път, идеята е била предлагана и преди, но УЕФА и КОНМЕБОЛ бяха твърдо против.
Очаква се да не се съгласят и с последните предложения. Инфантино обаче така или иначе няма да може да ги въведе скоро. Вече е решено, че следващото Световно първенство ще бъде проведено през 2026 година, а държавите, които ще го приемат, ще са САЩ, Мексико и Канада.
Промени обаче няма да липсват и тогава. За пръв път на Мондиал ще участват 48 отбора, а какъв точно ще е форматът – предстои да бъде определено.
Какво точно каза президентът на ФИФА за Световното първенство в Катар – четете тук.
 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg