Джани Инфантино възхитен от Мондиал 2022, разкри колко души са гледали мачовете по телевизията до момента

Президентът на ФИФА – Джани Инфантино, изрази голямото си задоволство от Световното първенство, определяйки груповата фаза на форума като „най-добрата в историята“: „Изгледал съм всички мачове и мога да кажа съвсем просто и съвсем ясно – това бе най-добрата групова фаза на мондиали в историята. Това е много обнадеждаващо за остатъка от турнира“, каза Инфантино във видео, публикувано на официалната страница на световната централа, а след това описа атмосферата в Катар:
„Мачовете са от най-високо ниво и се провеждат на прекрасни стадиони. Това го знаехме отдавна. Но и феновете, които ги посещават, са невероятни. На всеки мач има по над 50 000 души средно, а всеки ден по улиците на Доха има 2,5 милиона души. Всички те празнуват заедно, подкрепят отборите си, създават фантастична атмосфера, има чудесни голове и изненадите следват една след друга“.
52-годишният швейцарец допълни: „Вече няма големи и малки отбори. Нивото между всички е много изравнено. За пръв път отбори от всички континенти достигнаха до фазата на директните елиминации. Това показва, че футболът се превръща в глобален феномен“.
Инфантино разкри, че по данни на ФИФА до момента над 2 милиарда души са гледали мачовете от Мондиал 2022 по телевизията и е уверен, че до края на турнира тази цифра ще достигне рекорда от 5 милиарда с достигането на най-важните срещи!
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ – Без никакво намерение да чака: УЕФА започва със санкциите срещу Ювентус!

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg