Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Двама останаха кандидатите за управител на БНБ

БСП оттегля номинацията си за управител на БНБ – Николай Каварджиклиев. Това съобщи на брифинг в парламента лидерът на партията Корнелия Нинова.
Така кандидатите за поста остават двама. Единият е настоящият гуверньор Димитър Радев, предложен от ГЕРБ и подкрепен от ПП-ДБ, а другият е предложението на „Възраждане“ – Любомир Христов.
Още: Управителят на БНБ е против употребата на лев и евро едновременно
Изборът на нов управител на БНБ се налага, тъй като мандатът на настоящото ръководство изтече през юли 2021 г., но нов не бе избран след като бе провалена процедурата през 2022 г. и до нова не се стигна заради поредицата от парламентарни избори и липсата на мнозинство.
Депутатите стартираха процедурата за нов управител на БНБ
„Заедно с цялата парламентарна група заставаме пред вас с нашия кандидат за управител на БНБ. Той изразява желание да бъде оттеглен и ние ще уважим това желание. Не желаем да участваме в предварително нареден мач. Това вече се получи с НЗОК. Ние издигнахме изключително качествен човек за управител на НЗОК – професионалист, почтен. Естествено беше отхвърлен, не като оценка за професионализъм и почтеност, а точно заради такъв нагласен мач“, каза Нинова.

По думите й в последните дни задкулисието се разиграва в последните дни. „Имитира се демократичен процес със справедлив избор, но вместо това се случва нареден избор на договорено задкулисно лице за управител на съответния орган, в случая на БНБ. Не желаем да бъдем смокинов лист, което прикрива задкулисието“, добави лидерът на БСП.
Кандидатът за управител на БНБ Николай Каварджиклиев каза, че преди да минат изслушванията две политически сили са обявили своето решение. „Не виждам смисъл да продължавам повече с този театър. Предпочитам да не ме свързват с това и затова преценихме, че е по-добре да бъде оттеглена моята кандидатура“, обясни той.
 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg