Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Да съсипеш талант: Как Жозе Моуриньо провали един от най-обещаващите играчи на Ман Юнайтед?

През сезон 2022/23 г. защитникът на Манчестър Юнайтед – Люк Шоу, отново напомни защо е важна част от редиците на един от европейските колоси. 
Годината на бранителя
Англичанинът изиграва много добра кампания с червения екип, взимайки участие в 46 мача във всички турнири и записвайки 1 гол и 6 асистенции в тях. Бранителят беше от основна роля при триумфа на тима в турнира за Карабао Къп, регистрирайки голово подаване за победата с 2:0 над Нюкасъл във финала. Отборът, воден от Ерик ден Хаг, си осигури и финал за ФА Къп срещу Манчестър Сити, както и участие в Шампионска лига наесен.
Не толкова цветна обаче беше ситуацията, когато Шоу получаваше наставления от Жозе Моуриньо. През 2016 г. Специалния започва да налага собствен състав и стил на игра, включващ младия защитник. Англичанинът акостира на „Олд Трафорд“ през 2014 г. с големи очаквания, бивайки считан за един от най-добрите млади крайни бранители в света.

Как да съсипеш талант?
Огромната взискателност на португалския наставник обаче изглежда подложи под голямо напрежение Шоу, който започна да става все по-колеблив в изявите си.
Моуриньо от своя страна пък показва специално отношение спрямо своя възпитаник, който неведнъж отнася сериозни критики. Макар и да побеждава с 3:1 Суонзи през ноември 2016 г., специалистът решава да нападне играча за лошото му представяне и физическо състояние.
На пресконференция след двубоя той заявява, че Шоу е много зад съотборниците си по отношение на разбиране на играта. Португалецът поставя под въпрос и отношението на бранителя, желаейки повече фокус и усърдност за сметка на игрово време.
Реакцията
Това са само първите от серия критики на Моуриньо по адрес на бранителя. Думите му подтикват към подобна реакция спрямо футболиста и от страна на фенове, медии и специалисти. С острите си реплики Специалния желае да подтикне своя играч към по-добро, но вместо това постига обратния ефект, подлагайки го на огромен стрес.
Увереността на Шоу бива съсипана още в ранна „футболна“ възраст, което за известно време го оставя далеч от големия футбол. Към момента обаче по всичко личи той вече е превъзмогнал всичко това и е готов за нови върхове с Манчестър Юнайтед.
А кой е „новият Люк Шоу“, който привлече вниманието на босовете на „Олд Трафорд“?

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg