Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Дан Колов раздава цялото си състояние на България

Великият Дан Колов е запомнен и като един от най-големите за времето си дарители. Раздава цялото си състояние на приятели, съселяни, студенти (вкл. в чужбина) и държавата.
Дарява 500 000 лв. на цар Борис III за закупуването на първия самолет на българските пощи. През 1925 г., заедно с приятеля си Хари Стоев, подпомага изграждането на военното летище в Горна Оряховица, подарява значителна сума за ловното дружество в Севлиево. Самият той е бил страстен ловджия.
Дарява пари също за читалището и за детска колония. В София организира турнири в помощ на семейството на друг голям борец – Никола Петров. Със свои средства създава и обзавежда спортна база в столицата, а в Банкя – тренировъчна база, която снабдява с тюфлеци и спортни съоражения.
А, когато се бори с Чарли Сантен на игрище „Юнак“ в София плаща от джоба си автобус, храна, нощувки и билети за съселяните си.
Помага на млади борци. За училището в село Сенник, където е къщата-музей, купува шкафчета за всяка стая. Когато се върнал на село след години скитания по света, изплатил дълговете на всичките си роднини.
На снимката е със Соня Ефремова.
Текст: Тошо Пейков

The post Дан Колов раздава цялото си състояние на България appeared first on ploshtada.com.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: ploshtada.com