Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

ДАНС и ГДБОП проверяват редица ТЕЦ-ове у нас, сред тях и свързвани с Христо Ковачки

За мащабна акция на ГДБОП и ДАНС под надзора на Европейската прокуратура в 10 града, съобщава bTV. Проверките се извършват на територията София, София – област, Перник, Велико Търново, Габрово, Русе и Кюстендил, Хасково, Стара Загора и Бургас.
Проверките включват много адреси, както и в въглищните централи, свързвани с бизнесмена Христо Ковачки – ТЕЦ „Бобов дол“, ТЕЦ „Брикел“ и ТЕЦ „Марица 3“, както и топлофикационните дружества на Велико Търново, Русе, Бургас, Перник, Габрово и Сливен.
Вчера в ефира на bTV служебният министър на правосъдието Крум Зарков заяви, че Европейската прокуратура прави вътрешна проверка в българското си бюро. Причината – масовото напускане на служители. „Ще имаме отговор защо“, посочи Зарков.

Част от въглищните централи и мини у нас се свързват с името на бизнесмена Христо Ковачки, но официално той няма собственост в тях.
Пред „Свободна Европа“ той заяви, че единствено консултира една от тях – ТЕЦ „Брикел“ по различни теми, но не отговаря дали има собственост в тях. „За близо 30 години стаж в тази област пътят ми се е преплитал с много български централи. Имал съм много партньорства, някои от които продължават и до днес. На мен се приписват голяма част от процесите“, коментира бизнесменът.
През 2022 г. тогавашният министър на околната среда Борислав Сандов издаде заповед за затваряне на ТЕЦ „Брикел“ заради сериозни нарушения на екологичните норми. Съдът обаче спря изпълнението ѝ и централата продължава да работи.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Чака ни режим на тока през зимата, ако затворим въглищните централи
Рекордно производство от 3,3 милиона MWh електроенергия отчете ТЕЦ AES Гълъбово през 2021 г.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg