Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

“Грижа за тялото“ е новата “грижа за кожата“ – Как да го правим правилно?

Ако наскоро сте разглеждали щандовете за душ-гелове, тогава можете да потвърдите – грижата за кожата е преминала далеч отвъд лицето. И, ако питате нас, има защо. Лицето ни не е единствената област от тялото ни, която изисква допълнително внимание. От кератоза пиларис и врастнали косми до отпуснатост и тъмни петна, има много продукти за кожата, които попадат в термина „грижа за тялото“.
Какво се крие зад възхода на грижата за тялото?
Първо, как овлажняването на цялото ви тяло се превърна в тенденция? В статия от 2020 г. на McKinsey & Company, обсъждаща въздействието на пандемията върху индустрията за красота, европейската компания за електронна търговия Zalando съобщава за „бум в категориите за красота и грижа за себе си“. Това включва свещи и ароматерапия, но по-конкретно продуктите за грижа за кожата, ноктите и косата са се увеличили с 300% през годината.
Така че е ясно: Грижата за цялото тяло вече е нещо важно. Но ако все още не сте превърнали това в постоянна практика, откъде да започнете?
Вижте още: 10-те правила на корейската бюти рутина, които ще променят кожата ви
Добър душ-гел
Подобно на лицето, грижата за тялото започва с цялостно почистване. Въпреки че в момента може да имате формула, която сте използвали от години, има няколко нови допълнения към пазара, които си струва да пробвате, като активни съставки – салицилова киселина, Aha/Bha киселини и т.н.

Ексфолиант
Не пропускайте добрите стари ексфолианти, които разкриват ярка, блестяща кожа, като отстраняват мъртвите кожни клетки от най-външния слой на кожата, особено през лятото.
Поддръжка на деколтето
Когато искате да ограничите признаците на стареене, може да помислите за поддръжка на шията и деколтето. Има доста продукти, акцентиращи точно на тази област, както и силиконови изглаждащи лепенки за нощно лечение. Лепенките помагат за задържане на хидратацията и минимизират появата на фини линии и бръчки.
Хидратант
Никога няма грешно време да преразгледате своите лосиони и кремове за тяло, особено с толкова много отлични варианти, от които да избирате. Най-важно е да задържате влагата и да поддържате кожната бариера след почистване. Не е лоша идея през топлите месеци да въведете малко пептиди, хидролизиран оризов протеин и хиалуронова киселина.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg