Григор Димитров се доказа като майстор на прогнозите за 2022 – но какво му "избяга" (ВИДЕО)

В началото на тазгодишния сезон от календара на ATP водещи тенисисти бяха помолени да направят прогнози за състезанията през кампанията, както и за представянето на колегите си. Разбира се, Григор Димитров също сподели своите виждания.
Той бе посочил, че най-големият пробив в сезона ще дойде от Карлос Алкарас. Именно младият испанец завърши на първото място в световната ранглиста, но българският състезател скромно отбеляза, че все пак не е очаквал чак толкова голям пробив.
Алкарас спечели пет титли (в това число и трофей от Големия шлем, както и две от „Мастърс“ сериите), а освен това завърши годината като най-младия номер 1 в историята на мъжкия тенис.
„Феликс Оже-Алиасим ще спечели първата си титла“ – вярваше Григор, като се оказа прав и за това. Канадецът завоюва дебютния си трофей само няколко седмици след прогнозата на Димитров – на турнира в Ротердам. Дебютът на Камерън Нори в топ 10 също е разгадан.

Въпреки това трябва да отбележим, че Димитров не позна, че някой измежду Медведев и Зверев ще завърши годината като лидер в ранглистата при мъжете. Руснакът успя да бъде първи за няколко седмици през пролетта, но завършва като 7-и в света. Зверев пък приключи сезона си с тежка травма.
Самият Григор Димитров направи и равносметка на сезона и 2022 година.

View this post on Instagram

A post shared by ATP Tour (@atptour)

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg