Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Гордостта на България Румяна Нейкова празнува 50-годишен юбилей на 6 април

Българката Румяна Нейкова – една от най-великите спортистки в историята на световното гребане, празнува 50-годишен юбилей в днешния 6 април!
Тя е родена в град София и започва да се занимава с академично гребане през 1985 година в “ЦСКА” под ръководството на Верка Алексиева (На 01.05.2003 г. подписва с Клуб по академично гребане “Черно море” и се състезава за него до края на спортната си кариера).
Първият ѝ по-голям успех идва през 1989 г., когато става световна вицешампионка за девойки, а през следващата година става и световна шампионка за девойки. 
Румяна Нейкова може да се похвали с три медала от олимпиади – сребърен в Сидни 2000, бронзов в Атина 2004 и златен в Пекин 2008. Тя е и двукратна световна (Севиля 2002 и Милано 2003) и европейска шампионка (Познан 2007)!

Нейкова е една от едва тримата български спортисти с пълен комплект олимпийски медали и е в първата десетка по брой на спечелени отличия от най-значимия спортен форум. Тя е и сред едва тримата наши състезатели, печелили олимпийска титла на над 35-годишна възраст.
“Златната” Олимпиада в Пекин беше последното голямо състезание за Руми Нейкова, а в следващите години тя бе треньор на националите и директор в Българска федерация по гребане. Два пъти е коронясвана за Спортист №1 на България – през 2002 и 2008 година, а през 2009-а получава Орден “Стара планина” I степен “за изключителния ѝ принос за развитието на физическото възпитание и спорта”.
Екипът на SPORTLIVE.BG честити 50-годишния юбилей на Румяна Нейкова и ѝ желае крепко здраве!
 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg