Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Глобалният дълг се е увеличил с още 8,3 трилиона долара

Глобалният дълг се е увеличил с 8,3 трилиона долара през първото тримесечие на годината почти до рекордните 305 трилиона долара на фона на т.нар. “криза на адаптацията”, пред която е изправена световната икономика поради бързото покачване на лихвените проценти от страна на водещи централни банки. Това се казва в доклад на влиятелната финансова асоциация Институт за международни финанси, чийто анализи се следят внимателно от редица икономисти и политици, предаде Си Ен Би Си.
Институтът за международни финанси отбелязва, че комбинацията от “толкова високи нива на дълга и нарастващи лихвени проценти” води до повишаване на разходите по обслужването на този дълг, което поражда опасения относно стабилността на финансовата система.
Централни банки на страни от целия свят повишават лихвените проценти от месеци в опит да ограничат високата инфлация.
Обмислят се по-строги правила в САЩ за банки с активи над 100 млрд. долара
В условията на най-рестриктивните нива на парични политика от времето на финансовата криза от 2008-2009 г., един срив на кредитния пазар би довел до по-високи равнища на неплатежоспособност, при което ще се увеличат “зомби компаниите”. Броят им вече се приближава до приблизително 14 на сто от фирмите в САЩ, чиито акции се котират на фондовите борси”, се казва още в доклада на института.
“Приближавайки 305 трилиона долара, глобалният дълг вече е с 45 трилиона долара по-голям от нивото си отпреди пандемията и се очаква да продължи да нараства бързо: Въпреки опасенията за потенциална кредитна криза поради неотдавнашните сътресения в банковите сектори на САЩ и Швейцария, правителствата на страните продължават да изпитват необходимост от значителни заеми”, е заключението на влиятелната организация,

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg