Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Германия мисли да дава по 4 млрд. евро годишно на промишлеността си за зелен ток

Германия да заделя около 4 млрд. евро годишно, за да субсидира цените на електроенергията за енергоемки промишлени отрасли. Целта е да бъде подкрепено прехода на промишлеността от фосилните горива към зелена енергия, като същевременно се обезкуражат фирмите да изнасят производства в чужбина. Това предлага икономическото министерство на страната, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.   
Миналата година германското правителство въведе ценови тавани за електричеството и газа, за да предпази промишлеността и домакинствата от нарастващите цени. Според компаниите в Германия обаче електроенергията все още е твърде скъпа. 
“Искаме промишлеността . . .да остане у дома, в Германия, и да има перспектива за трансформация”, каза министърът на икономиката Роберт Хабек на пресконференция. 
Правителството обсъжда детайлите по програмата, на която финансовото министерство се противопоставя, но според Хабек субсидията може да ограничи цените на ниво 6 цента на киловатчас, като обхване 80 процента от потреблението на промишлените предприятия. 
Субсидията, която ще струва на държавната хазна около 25-30 млрд. евро, трябва впоследствие постепенно да бъде отменена до 2030 г. и ще бъде финансирана чрез Фонда за стабилизиране на икономиката (ESF) – механизъм, въведен първоначално през 2020 г. за спасяване на националния превозвач “Луфтханза” (Lufthansa) по време на пандемията от коронавирус. По-рано този месец финансовото министерство се противопостави на плана за субсидии на министерството на икономиката, тъй като според него бюджетът не позволява такива разходи, а съществуващите фондове не могат да бъдат пренасочени. 
ОЩЕ: Ток на цена 0 лева – вече се случи в България заради ВЕИ
 
 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg