Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

ГЕРБ призоваха БПЦ да се сроди с украинската църква

ГЕРБ осъжда последователната линия на Руската федерация да превръща Московската патриаршия в инструмент на своята външна политика. Българската православна църква не бива да се поддава на чужди провокации, още по-малко от страна на ангажирала се в тежък братоубийствен конфликт страна. А също и да помисли дали не е дошло време за влизането ни в евхаристийно общение с Православната църква на Украйна, съобщава OFFNews.
Това заяви депутатът от ГЕРБ и бивш външен министър Даниел Митов по време на декларация от трибуната на Народното събрание. Във вторник дясната ръка на Московския патриарх Кирил (със светско име Владимир Гундяев) Волоколамският митрополит Антоний отслужи божествена литургия в сърцето на София – храма „Св. Николай Мирликийски“, по-известен като руската църква.
По време литургията бяха отправени молитви за здравето на руския президент Владимир Путин и за победата на руската войска, а на събитието присъства руската посланичка у нас Елеонора Митрофанова. Пред руската църква в знак на протест се събраха демонстранти, които блокираха главния вход и така на Митрофанова ѝ се наложи да се излезе от задния вход.
Съветът на „Площада“: Ако все още не сте готови с коледните подаръци за близките, разгледайте продуктите на Alleop.bg и направете правилния избор.
„Макар тази визита да беще обявена като църковно-празнична, на официалната стрнаица на Московската патриаршия пише, че посещението е било работно, което потвърждава опасение, че посещението е преследвало политически цели, които не се декларират открито. Присъствието на 6 декември на службата в руското подворие на руския и беларуския посланици и на български публични личности, ангажирани със сдружение „Русофили“, затвърдиха това подозрение и опасението, че съществува опасност Църквата да бъде използвана като политически инструмент“, каза Даниел Митов.
Той обяви, че ГЕРБ осъждат агресивната руска политика, включително с военни средства, насочвана от десетилетия изключително срещу православни страни като Молдова, Грузия и Украйна.

От името на ГЕРБ Даниел Митов заяви категорична подкрепа за автокефалията на Православната църква на Украйна, провъзгласена съгласно каноните с Томос на Вселенската патриаршия, в качеството ѝ на единствена църква-майка на Киевската митрополия. Той призова Българската православна църква да „помисли“ дали не е дошло време за влизане в евхаристийно общение с Православната църква на Украйна.

The post ГЕРБ призоваха БПЦ да се сроди с украинската църква appeared first on ploshtada.com.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: ploshtada.com